Hvad er Ris proteinpulver?
Ris protein, er et ikke lige så udbredt proteintilskud, der er fremstillet af brune ris og som primært eksisterer i pulverform. Ris proteinpulver står oftest i modsætning til valleprotein, der er fremstillet af mejeriprodukter (primært mælk), som kan forårsage fordøjelsesproblemer for visse mennesker. Det, der gør, at disse to står i modsætning til hinanden er grundet det, at ris protein ofte er en del nemmere at fordøje, og hvis blandet sammen med soja, så er det muligt at indtage som veganer. Visse mennesker, der lider af glutenallergi eller blot er på en glutenfri kost, benytter sig af ris proteinpulver, da det ligeså er glutenfrit.
Fordele ved Ris proteinpulver
Fordelene ved denne type af kosttilskud er, at stort set alle mennesker kan fordøje den ordentligt, og at denne form for protein især er egnet til folk med allergi, laktoseintolerance eller andre former for fordøjelsesproblemer. Personer, der ligeledes er veganere og derfor vil undgå at benytte sig af animalske produkter foretrækker ris proteinpulver, da det som tidligere nævnt kan blandes op med ikke-animalske produkter. Andre nævner også, at den største fordel rent faktisk er, at det er billigere end valleprotein. Man kan ligefrem forvente en besparelse på ca. 100 kr. per 2 kg. (eller ca. 33 %), hvilket kan være meget for folk, der benytter sig af proteinindtagelse på en daglig basis. Ris protein kan ligeledes være et bedre alternativ for folk, der forsøger at tabe sig, da kaloriemængden er mindre i ris-baserede pulvere end i andre typer af proteinpulver. Ris pulveret indeholder endokrin-protein og kan medvirke til at sænke risikoen for hjertesygdomme.
En ulempe ved Ris proteinpulver
Ris protein har ligeledes sine ulemper, dog er der kun få og heldigvis er de langt fra alvorlige. En ulempe ved pulveret er smagen, der ikke er yderst delikat, samt konsistensen, som ikke kan hamle op med valleprotein. Selve smagen er en smule bitter og nogle kan godt opleve at føle, at man får en eftersmag af pulver i munden. Dog kan smagen skjules, når ris proteinpulveret tilsættes til forskellige fødevarer og drikkevarer efter egen smag.