Læs om Danmarks bedste proteinbaropskrift på denne side!
Proteinbar opskrift
Jep. Du har nu muligheden for at lære at lave dine egne proteinbarer. Det er super simpelt. Det er ikke billigere end at købe proteinbarer selv, men hvis du som mig er glad for at være en del af hele processen, så lad dig inspirere af denne opskrift, der muligvis er Danmarks bedste bud på en opskrift til hjemmelavede proteinbarer. Vi har samlet en opskrift på hjemmelavet proteinbarer lige her på siden baseret på erfaringer lavet af forskellige sportsudøvere. Opskriften rækker til ca. 8 proteinbarer.
Hvis ikke du ønsker at bruge tid på at bage dine egne proteinbarer anbefaler vi dig at du køber Bodylabs Triple Layer Proteinbar. Det er faktisk meget billigere at købe proteinbarer end det er at lave dem selv. Indholdet i proteinbaren er perfekt, og smagen er ekstrem lækker. Den smager lidt som en mellemting af Lion og Snickers med en smagsblanding af peanuts, karamel og chokolade. Det er min personlige favorit.
Køb Bodylabs færdiglavede proteinbar her
Hjemmelavet proteinbar
Nedenfor finder du nogle af de opskrifter, som jeg har fundet frem til som noget af det bedste, man selv kan lave
Chokolade Proteinbar opskrift
Ingredienser:
140 g proteinpulver med chokoladesmag – Jeg benytter Whey 100 (i variant chokolade).
7 dl havregryn – eller ca. 300 gram.
5 dl skummetmælk.
2 æggehvider – svarende til ca. 80 gram.
2 teskefulde bagepulver.
½ teskefuld salt.
1 teskefuld stødt kanel.
Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne sammen i en skål. Rør i skålen, og sørg for at alle ingredienser bliver blandet sammen. Rør indtil massen bliver hård og fast.
Hæld massen i en passende bageform. Vælg en bageform som hverken er for stor eller for lille.
Bages ved 175° i 25-30 minutter.
Lad bageformen afkøle.
Skær “proteinkagen” ud i 8 stykker.
TIP: Proteinbarene kan evt. overtrækkes med mælkechokolade.
Hjemmelavet Mokka Proteinbar
Til 20 portioner
Kaffeelskerens proteinbombe med fokus på lavt fedt indhold. Denne kaffeproteinbar har en stærk kaffe smag og effekt, der øger din energi efter en god omgang hård træning, videre øger koffeinen dit forbrændingsniveau.
Opskrift:
Ingredienser til fedtfatting kaffe protein barer:
600 gr finvalset havregryn
135 gr mælkepulver
12 sp.sk. valleproteinpulver (whey)
100 gr instant kaffe
75 gr hørfrø
170 gr majssirup
1 tsk vanilje
Tilberedning:
Blend havregryn i foodprocessor. Tilføj mælkepulver og hørfrø. Blend igen. Tilføj instant kaffe, proteinpulver og vanilje. Når blandingen er godt blendet så tilsæt majssirup stille og roligt. Når dejen har en egentlig dej-konsistens så stop foodprocessoren, og tag dejen ud. Placer dejen på et stort stykke bagepapir. Tag en kagerulle og gør dejen flad. Skær derefter dejen ud i 20 stykker og Voila – Så er dine fedtfattige kaffe proteinbarer lavet.
Bon Appetit!
Næringsindhold:
Pr. hjemmelavet mokka proteinbar:
Protein: 14,2 g
Kulhydrat: 32,5 g
Fedt: 3,6 g
Energi: 217 kcal.
Disse beregninger tager udgangspunkt i Bodylabs Whey Proteinpulver. Du kan naturligvis også vælge andre former for proteinpulver, men så er tallene ikke helt korrekte og så skal du justere lidt ned på protein mængden i næringsindhold.