Hvad er det?
Valleprotein er et restprodukt, der opstår i processen mellem mælk og ost. Det, at det er et restprodukt går på ingen måder ud over kvaliteten, da det faktisk er en af de bedste måder at få det nødvendige protein på. Det er yderst rigt på alle ikke-essentielle aminosyrer (der er aminosyrer skabt af andre aminosyrer i kroppen) og har samtidig ligeledes det højeste indhold af aminosyren cystein (svovlholdig aminosyre, som sammen med andre cysteinmolekyler danner svovlbroer i proteiner), der hjælper i biosyntesen af glutathion, som produceres naturligt af kroppens celler har en har en kraftig beskyttende og afgiftende virkning. Disse to aminosyrer hjælper muskelrestitutionen, når folk har trænet.
Valleprotein er mest optimalt at indtage efter træningen og er specielt ideelt til brug efter styrketræning, da det er hurtigt optageligt. Kroppen kan faktisk optage valle så hurtigt, at det overgår alle fødevarer og kosttilskud, når kroppen har behov for en hurtig tilførsel af aminosyre efter træning. Derudover, så har det ligeledes en høj biologisk værdi (dvs. hvor godt kroppen optager og udnytter et givent protein). Valleprotein er faktisk en komplet proteinkilde, da tilskuddet indeholder alle de essentielle aminosyrer, der er aminosyrer kroppen ikke selv kan kreere og må derfor få det gennem proteinholdig mad.
Hvordan tager man valle protein?
Som sagt, skal denne form for proteintilskud indtages direkte efter træningen, hvor man indtager det ved at blande cirka 40 g pulver op med cirka 500ml. væske, som for eksempel kan være vand, mælk eller juice. Tilskuddet kan fås i forskellige smagsvarianter, såsom chokolade, vanilje, jordbær osv., hvilket gør smagsindtrykket en helt del mere interessant, hvis man blander det op med vand. Valle proteinpulver kan ligeledes anvendes som supplement til de forskellige måltider, hvor at proteinindholdet enten forekommer lavt eller simpelthen fordi man ønsker et måltid med et ekstra skud protein.