Kasein proteinpulver er Definitionen af henholdsvis kasein og protein
Kasein er et mælkeprotein, der primært findes i mælk fra pattedyr. Kasein er i særdeleshed høj i komælk, hvor cirka 80% af proteinindholdet er kasein og i modermælk består er proteinindholdet af kasein på cirka de 40%. Kasein er en fremragende emulgator(et bindemiddel der fx kan binde olie og vand sammen) og bruges bl.a. til at fremstille forskellige former for billige osteprodukter og pølse, da det kan binde fedt og vand. Det anvendes ligeledes i sportssammenhænge, da det efter sigen skulle kunne gøre det lettere for kroppen at optage protein efter træningen.
Protein er lange kæder sammensat af aminosyrer og er en fundamental bestanddel af alle levende celler, der varetager forskellige funktioner i menneskekroppen. Det indgår som strukturel del af opbygningen og reparationen af forskellige elementer i kroppen og kan derfor betegnes som en slags byggesten. Nogle af disse elementer er knogler, muskler, dannelsen af blodlegemer, antistoffer og immunforsvaret. Protein skal tilføres gennem kosten og for at kroppen kan udnytte proteinerne fra maden, så skal aminosyrerene først nedbrydes og omdannes til de proteinstoffer som kroppen består af.
Selve kaseinpulveret
Kasein proteinpulver nedbrydes og optages, i modsætning til valleprotein, langt langsommere i kroppen, hvilket medføre, at en stabil strøm af aminosyrer jævnt over flere timer frigives, hvilket kan være meget nyttigt – selvfølgelig alt efter, hvad man laver. Kasein proteinpulver udvindes af skummetmælk og betegnes som et komplet protein, da det indeholder samtlige af de essentielle aminosyrer – herunder de tre forgrenede aminosyrer, der går under navnet leucin, isoleucin og valin, som på engelsk betegnes branched-chain amino acids, der forkortes BCAA. Pulveret er bedst egnet til at blive indtaget inden man går i seng men kan også indtages de dage, hvor man ikke får regulære måltider, så er Kasein proteinpulver faktisk en rigtig god erstatning og holder kroppen “mæt” i mange timer derefter.