Kort om æggeprotein
Æggeprotein er et proteinpulver hvor man har udvundet proteinindholdet fra æg. Æggeprotein indeholder alle essentielle aminosyrer, og kan indtages af folk med mælkeallergi. Bodylab æggeprotein er ikke tilsat sukker, for at undgå et højt antal af kalorier. Produktet kan blandes med vand, juice, samt mælk (hvilket en person med mælkeallergi ikke bør gøre). Vi foreslår at blande en portion pulver (30 gram), med ca. 300 ml. af din valgte væske.
Æggeprotein fra Bodylab
Smag: Vanilje.
[maxbutton id=”3″ text=”Køb æggeprotein hos Bodylab her” url=”http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=14467&bannerid=10642&htmlurl=http://www.bodylab.dk/shop/bodylab-egg-protein-634p.html”]
Æggeproteinpulver den lange forklaring
Æggeproteinpulver er en fedtfri proteinkilde, der samtidig har et ekstremt højt proteinindhold, som er fremstillet af æggehvider. Grundet det høje proteinindhold er det en rigtig fornuftig kilde til protein, da udover, at det indeholder de essentielle aminosyrer (dvs. aminosyrer kroppens celler ikke selv kan skabe og de må derfor indtages gennem proteinholdig mad), så indgår de tre forgrenede (leucin, isoleucin og valin – på engelsk ’’branched-chain amino acids’’ og forkortes BCAA) ligeså i æggeprotein, samt glutamin, som er en aminosyrer, der bruges af fordøjelsessystemet og hjælper til at forstærke immunsystemet. Grundet æggeproteinets forskellige former for aminosyrer, så er kvaliteten af æggeprotein helt i toppen sammenlignet med andre mulige proteinkilder. Derudover er æg ikke et mælkeprodukt og rammer derfor en breder målgruppe end for eksempel valleprotein, da det kan indtages af selv folk, som er laktoseintolerante eller blot folk, der følger bestemte kostprincipper, der forbyder et indtag af mælkeprodukter. Palæo forbyder det bl.a.
Er der andre fødevarer der indeholder æggeprotein
Navne på selve proteinet giver mere eller mindre svaret, ergo nej, det er der ikke. Faktisk så eksisterer der ingen andre fødevare end æg, som har den samme aminosyreprofil, bestående af som tidligere nævnt de essentielle aminosyrer, de forgrenede og glutamin. Æggeprotein er derfor unikt. Dog er der et mindre problem med store indtagelser af æg, da æggeblommen indeholder utrolig meget fedt, hvilket ikke går godt i spind med at tabe sig, hvis det er målet. Dette kan der heldigvis gøres noget ved, hvis man indtager æggeprotein i pulverform, derudover forbedres smagen ligeledes sammenlignet med, hvis man indtager rå æggehvider, hvilket visse sportsudøvere benytter sig af.
Virker det?
Der er blevet udført adskillige undersøgelse for at prøve at finde frem til, hvorvidt æggeproteinpulver har en effekt eller. Der blevet foretaget adskillige tests af personer, der henholdsvis benyttede sig af æggeprotein, samt person, der ikke benyttede sig af noget. Disse undersøgelser har vist, at indtagelse af store mængder æggeprotein kan forhindrer symptomerne overtræning og katabolisme (muskelnedbrydning).
Interesseret i andre produkter som ikke indeholder laktose ?
Risprotein
Sojaprotein